Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

"Κοροϊδία από την DIGEA"



ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

"ΣΥΝΕΔΕΣΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΝ ΣΥΜΒΑΤΟ ΜΕ ΤΗΝ DIGEA ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΤΗ ΜΟΥ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΜΟΥ ΚΟΣΤΙΣΕ 54€ + 8€ ΓΙΑ ΚΑΛΩΔΙΟ HDMI, ΚΑΙ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑ ΜΕ ΟΡΓΗ ΟΤΙ ΤΑ ΜΟΝΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΕΚΕΙΝΑ ΤΗΣ DIGEA, ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΑ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΠΟΥ ΧΡΥΣΟΠΛΗΡΩΝΩ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΔΕΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΔΩ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΝΑ ΑΠΟΣΥΝΔΕΩ ΤΟΝ ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΤΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΩΔΙΟ ΤΗΣ ΚΕΡΑΙΑΣ ...
ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΑΝΑΦΕΡΩ ΤΟ ΑΝΑΛΟΓΙΚΟ ΣΗΜΑ, ΣΤΕΡΩΝΤΑΣ ΜΟΥ ΤΟ ZAPPING ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ ΜΟΥ.
ΦΥΣΙΚΑ ΜΕΣΩ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΤΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΩ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΤΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΨΗΦΙΑΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ.
ΜΠΗΚΑΜΕ ΔΗΛΑΔΗ ΣΕ ΜΙΑ ΠΑΓΙΔΑ ΤΩΝ ΝΤ@@@ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ (ΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ) ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΟΥΝ ΤΗ ΤΗΛΕΘΕΑΣΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΚΑΝΑΛΙΑ ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΔΕΚΑΔΕΣ ΑΛΛΑ ΜΙΚΡΑ!!!!!!!!!
ΤΕΛΟΣ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΚΑΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΣΗΜΑΤΟΣ, ΟΤΙ ΤΟ ΑΝΑΛΟΓΙΚΟ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΕΚΠΕΜΠΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΑΚΟΜΗ, ΠΙΑΝΟΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΚΟΡΟΪΔΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΤΡΕΞΑΜΕ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΝΟΜΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ.
ΕΙΣΤΕ ΜΕΓΑΛΗ ..... ΜΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ!!!!!"

ANAΓΝΩΣΤΗΣ
-----------------------------------------------------
H Digea apo thn prwth stigmh eixe anakoinwsei pws mexri to 2012 tha mporoume na xrisimopoioume KAI to analogiko shma!


---------------------------------
Για τη δημοσίευση περί DIGEA...
Απάτη δεν είναι η DIGEA.Εσύ είσαι μαλάκας που δεν ξέρεις τι διαβάζεις και δεν ενημερώνεσαι σωστά. Η DIGEA αναφέρεται πουθενά στα κρατικά? Μάλλον μιλά για τα ιδιωτικά πανελλήνιας εμβέλειας...
Αθάνατε έλληνα κόψε και λίγο. Τυφλώνει και σε λίγο ο αποκωδικοποιητής θα σου είναι άχρηστος γιατί δεν θα βλέπεις.
---------------------------------
Απάντηση στο "Κοροϊδία από την DIGEA"

φίλε μου δεν μπορώ να καταλάβω γιατί παραπονιέσαι
έχεις πρόσβαση στο ίντερνετ πράγμα που σημαίνει ότι
έχεις στα χέρια σου όλες τις πληροφορίες

πριν την Αττική η Digea πήγε Θεσσαλονίκη

έψαξες να μάθεις τι έγινε εκεί;

εγώ δεν περίμενα την Digea να με ενημερώσει, έψαξα σε διάφορα sites,
συζήτησα σε διάφορα forums με παιδιά από την Θεσσαλονίκη για να
πληροφορηθώ από πρώτο χέρι τι είναι η ψηφιακή τηλεόραση της Digea

φυσικά και η Digea έχει ευθύνη για ελλιπή ενημέρωση
αλλά έχεις και εσύ ευθύνη που δεν έψαξες

αν έψαχνες θα μαθαινες, οπως έμαθα εγω

---------------------------------

Συνομωσία τύπου digea
Εδώ και ένα χρόνο μας λένε ότι στην Αττική θα πάψει να εκπέμπεται το αναλογικό σήμα, έτσι κατάφεραν να δημιουργήσουν κλήμα για αγορά τηλεοράσεων ,αφού oι παλιές δεν θα λειτουργούσαν (γιατί κάλος ο αποκωδικοποιητής αλλά ευκαιρία …ας πάρουμε νέα tv) είπαν οι περισσότεροι . Και αφού έτσι ανέβηκαν οι πωλήσεις των TV και επέτυχε το κόλπο , τώρα η Digea μας λέει ότι το σήμα θα εκπέμπεται μόνο από την Αίγινα .Συνομωσία μεγαλέμπορων και Digea λοιπόν….

-----------------------------------
Απάντηση στο φίλο σχετικά με την δημοσίευση παράπονου για αποκοδικοποιητή.

Ο φίλος δεν έχει κάνει σωστή σύνδεση. Χρειάζεται ένα σπλιτεράκι για το καλώδιο κεραίας. Θα βγάλει δύο καλώδια, ένα προς τον αποκοδικοποιητή και ένα προς την TV του.

Όταν θέλει να δει τα νέα ψηφιακά απλά θα επιλέγει σαν πηγή εισόδου σήματος στη TV το HDMI που έχει συνδέσει τον αποκωδικοποιητή και όταν θέλει να δει τα κλασικά αναλογικά και ψηφιακά της ΕΡΤ θα επιλέγει σαν είσοδο σήματος στη TV του το antenna ή cable ή όπως αλλιώς το έχει στο menu η TV του. Δεν χρειάζεται να αλλάζει διαρκώς καλώδια ούτε να εκνευρίζεται. Επίσης θα μπορούσε να κάνει χρήση κάρτας CI, επειδή από ότι κατάλαβα η TV του είναι σύγχρονη LCD (για να έχει HDMI) οπότε έχει και CI υποδοχή. Με CI καρτούλα δεν θές καλώδια και όλα ελέγχονται με το χειριστήριο της TV.
-----------------------------------
Συνδεεις ενα ομοαξωνικο καλωδιο απο το Αntenna Out του αποκωδικοποιητή στην υποδοχή της κεραίας στην τηλεόραση και συνεχιζεις να βλεπεις κανονικα αναλογικα ΕΡΤ και ολα τα αλλα καναλια που δεν ειναι στο πακετο της Diagea. Τωρα αν πηγες και αγορασες αποκωδικοποιητη χωρις Antenna Out (η loop through) ε δε φταιει κανεις, εκτως απο τον τυπο που στον πουλησε.

Και γενικα πριν αρχισουμε τις εξοργισμενες καταγγελιες καλο ειναι να βεβαιωθουμε οτι ξερουμε τι κανουμε.

------------------------------------
"Έλεος με τις αναρτήσεις του κάθε πικραμένου....

Σχετικά με το θέμα σας "Κοροϊδία από την DIGEA" ας κάνει τον κόπο ο αναγνώστης να διαβάσει το manual του αποκωδικοποιητή και να ρίξει μια ματιά στην συνδεσμολογία και μετά ας αρχίσει την κλάψα...

Όλοι οι αποκωδικοποιητές έχουν βύσμα εισόδου και εξόδου κεραίας (θυληκό/αρσενικό). Το μόνο που έχει να κάνει είναι να συνδέσει την έξοδο κεραίας του αποκοδικοποιητή με την είσοδο κεραίας της τηλεόρασής του. ΄Ετσι θα συνεχίσει να "απολαμβάνει" τα κρατικά κανάλια που ως γνωστόν δεν εκπέμπουν στην πλατφόρμα της DIGEA. Το μόνο μείον στην όλη υπόθεση είναι ότι θα κάνει το αγαπημένο του zapping με δύο τηλεκοντρόλ (δεν είναι πρόβλημα αν και τα δύο χέρια είναι ελεύθερα....).

Αν όλα τα παραπάνω του ακούγονται κινέζικα, ας κάνει τον κόπο να πάει από το μαγαζί που αγόρασε το μηχάνημα να του το εξηγήσουνε....

Αμάν πια με την γκρίνια, καλοκαίρι είναι, αφήστε το ζαπινγκ και ρίχτε καμμιά βουτιά να στανιάρετε.... "

-------------------------------------------
σχετικά με το http://troktiko.blogspot.com/2010/06/digea_18.html

Καλό είναι να είμαστε λίγο προσεχτικοί:

1) Δεν χρειάζεται να αποσυνδέεις τίποτα. Απλά αλλάζεις πηγή AV από το τηλεχειριστήριο της TV
2) Είναι γνωστό σε όλα τα ΜΜΕ οτι τα αναλογικά θα συνεχίσουν να εκπέμπουν. Ποιος και πότε είπε το αντίθετο?
3) Οι αποκωδικοποιήτες mpeg4 υποστηρίζουν και mpeg2. Αρα τα κρατικά ψηφιακά είναι μέσα!

Η απάτη ή κοροιδία βρίκεται αλλού:

1) Με ποιό κριτήριο αποφασίστηκε η εκπομπή σε mpeg4 οταν τα κρατικά εξέπεμπαν ήδη σε mpeg2 και στην ελληνική αγορά
κυκλοφορούσαν τηλεοράσεις μόνο με mpeg2;
2) Τι σχέση έχει η υψηλής ευκρίνειας (HD) εκπομπή με την επιλογή mpeg4?
3) Πως είναι δυνατό να υποχρεώνεις (σταδιακά σε διάστημα 2 χρόνων ) τον κόσμο να δώσει χρήματα για να βλέπει την ίδια (ή λίγο καλύτερη )
ποιότητα;
4) Για ποιο λόγο θα πρέπει να έχουμε 2 τηλεχειριστήρια και να έχουμε μια εξτρα συσκευή στην πρίζα για να βλέπουμε ελεύθερα κανάλια;

Σημειώσεις:

* Η ποιότητα εκπομπής δεν εξαρτάται από το αν είναι mpeg4 ή mpeg2. Έτσι η digea επιλέγει το mpeg4 για να μεταδίδει σε αναλύσεις χαμηλότερες

και απο αυτές που η mpeg2 μετάδοση μπορεί να φτάσει. Συμπέρασμα: μπορούσε και με mpeg2 να εκπέμπει.

* Όμως το mpeg4 δίνει δυνατότητα για περοσσότερα τηλεοπτικά προγράμματα από την ίδια συχνότητα. Δηλαδή: Ειμαι ιδιοκτήτης της συχνότητας Χ

και μπορώ να εκπέμπω μέχρι 8 διαφορετικά κανάλια!!! Ενώ με το mpeg2 δεν μπορώ.

Και η σκέψη είναι για το μέλλον: Θα εκπέμπω 1 κανάλι ελεύθερο και μέχρι 7 ακόμα συνδρομητικά στην ίδια συχνότητα!!!! Καλό ε?

* Τέλος δεν είναι δίκαιο επειδή κάποιες περιοχές δεν είχαν καλό σήμα (Γλυφάδα κτλ) να πρέπει όλοι να πληρώσουν το νέο σήμα.

ΥΓ: Η οικονομική κρίση δεν λέει κάτι σε κανέναν? Ας ζητούσαν αναβολή για την μετάβαση ή ας έδιναν κουπόνια όπως στην Αμερική.
ΥΓ2: Ακούστηκε οτι η ΕΡΤ κάποια στιγμή θα δοκιμάσει να αλλάξει τεχνολογία - μη συμβατή με τη digea και τους αποκωδικοποιητές.ΕΛΕΟΣ!
ΥΓ3: Αν θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα σε όλους όσους οφελούνται από την μετάβαση μπορούμε ( και αυτό θα κάνω και εγώ) να μην
αγοράσουμε αποκωδικοποιητές και να συνεχίσουμε με τα αναλογικά. (εξαιρούνται βέβαια όσοι δεν είχαν καλό σήμα)



Share on Facebook